Hei sinä!

Olen 1989 syntynyt sosiologian jatko-opiskelija, kirjoittaja ja vihreän politiikan harrastaja. Tutustu identiteettini eri palasiin tai lue blogiani.

Tutkijana

Aloitin vuonna 2017 sosiologian jatko-opinnot. Tutkin laajalla rekisteriaineistolla mielenterveyden riskien sosioekonomisen jakauman ja ikärakenteen muutoksia työväestössä 1970-luvulta nykypäivään. Työ linkittyy Työterveyslaitoksen Psyykkisen haavoittuvuuden nousu suomalaisessa työelämässä -hankkeeseen.

Tämän lisäksi teen tutkimusta ja tuen muiden projektin tutkijoiden ja graduntekijöiden työtä Vahvuutta vanhemmuuteen -perheryhmiä tutkivassa tutkimushankkeessa. Pääasiassa tavoitteena hankkeessa on tutkia ryhmän vaikuttavuutta, mutta aineistolla voi vastata myös muunlaisiin (pääosin psykologisiin) ensimmäisen lapsensa saaneita perheitä koskeviin tutkimuskysymyksiin.

Työskentelin reilun vuoden ajan ensin tutkimusassistenttina ja sitten määräaikaisena tutkijana Kelassa perustoimeentulotuen rekisteritutkimuksen parissa. Julkaisimme keväällä 2018 Kelan tietoihin perustuvan raportin nuorten perustoimeentulotuen saannista. Toimeentulotuen Kela-siirrosta on tekeillä vielä Teemakirja, jonka toimittamiseen osallistun.

Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri (yhteiskuntapolitiikka) ja aikanaan kesken jäänyttä gradua vaille filosofian maisteri (folkloristiikka). Sivuaineinani opiskelin mittavasti taloustiedettä, kaupunkitutkimusta, käytännöllistä filosofiaa sekä elokuva- ja televisiotutkimusta. Yhteiskuntapolitiikkaan tein artikkeligradun Helsingin kaupungin ikääntyvien naistyöntekijöiden työolojen muutoksista.

Kiinnostuksenkohteeni ovat tutkimuksen osalta (kuten muutenkin) laajat. Erityisen paljon minua tällä hetkellä kiinnostavat työelämän ja mielenterveyden välisten yhteyksien lisäksi sosiaaliturva- ja verojärjestelmät, yksilöiden toimintakyvyn vahvistaminen sekä köyhyyden ja stressin vähentäminen. Metodologisesti minua kiinnostavat erityisesti erilaiset siirtymät ja sekä ajalliset muutokset mikro- ja makrotasolla.

Toimittajana

Journalistinen työni on ollut pitkälti jäähyllä, kun olen keskittynyt tutkimukseen. Käsittelen mieluiten politiikkaa, popularisoin tiedettä ja ylipäätään kirjoitan aiheista, joita pidän arvokkaana selvittää paitsi itselleni myös laajemmalle yleisölle. Ideaalina, jota tavoittelen, voi pitää Vox-henkistä explainer-journalismia.

Erityisen paljon olen nauttinut Vihreään Tuumaan kirjoittamistani jutuista. Harkitsen sitä, että palaisin vielä Rapport.fi-palveluun, jonka kokeilu jäi osaltani alkutekijöihinsä, kun muut hommat veivät mennessään.

Toimin aikanaan myös Euroopan vihreiden nuorten (FYEG) Ecosprinter-lehdessä, minkä lisäksi olen kirjoittanut englanniksi Green European Journaliin. Aikaisemmin olen päätoimittanut vihreiden nuorten Rönsy-lehteä (2014–2017) ja kirjoittanut yksittäisiä juttuja Yliopistolehteen. Sitä ennen ja muissa töissä olen kirjoittanut myös advertoriaaleja ja markkinointihenkisiä blogeja.

Joskus haluaisin kirjoittaa kirjan. Muutamia pamfletti- ja tietokirjaideoita olenkin pyöritellyt jo vuosia. Tämän lisäksi voi olla, että joskus tartun uudelleen fiktioon tai runouteen, joita harrastin nuorempana - tai ihan muihin luovuuden tarpeen purkuväyliin.

Vihreissä

Ei ole mikään salaisuus, että minulla on puoluepoliittinen kanta. Olen toiminut vihreissä tavalla tai toisella vuodesta 2006. Toimin puoluevaltuuskunnassa vuosina 2015–2019. Olen ollut mukana kirjoittamassa niin puolueen poliittista ohjelmaa 2019-2023, Helsingin vihreiden kuntavaaliohjelmaa 2017 kuin (työryhmän puheenjohtajana) vihreiden nuorten vuoden 2013 periaateohjelmaakin. Aiempina vuosina olen mm. puheenjohtanut Itä-Helsingin vihreitä ja toiminut Helsingin vihreiden, Vantaan vihreiden ja Vihreiden nuorten hallituksissa.

Olen sosiaaliliberaali vihreä. Minulle se tarkoittaa mahdollisimman suuren vapauden tavoittelemista kaikille. Kun yksilönvapauksiin puututaan, pitää olla esittää poikkeuksellisen hyvät perustelut. Pohjakseen oikeudenmukainen yhteiskunta ja maailma tarvitsee kuitenkin esimerkiksi tulonsiirtoja, hyvinvointipalveluita ja ymmärrystä hyvinvointimme materiaalisista edellytyksistä. Ilmastokriisin ratkaisu ja köyhyyden poistaminen ovatkin hyvän tulevaisuuden reunaehtoja.

Arvostan vihreitä, koska vihreät on keskusteleva puolue, jossa ei ole puoluekuria ja jonka arvot jaan.

Somessa

Facebookista löytyy hyvin julkinen henkilökohtainen profiili sekä harvoin päivittyvä poliitikko-sivu. Jos haluat tarjota minulle töitä, löydät minut myös LinkedInistä.

Tweets by Nonissimo

Freesseintä blogissa (in progress)

Puheeni puoluekokouksessa 2017

Meillä jauhomatoja tosin syö vain lemmikki.

Pidin puoluekokouksessa kaksi puheenvuoroa. Ensimmäiseksi pääsin puhumaan lauantain poliittisessa keskustelussa vallan jakamisesta maakuntavaaleissa. Se alla ensin. Myöhemmin pidin puheenvuoron myös hyönteisruoasta, josta oli puoluekokousaloite.

Katso kaikki tekstit

Yhteys

Sähköpostia voi laittaa etunimisukunimi@gmail.com
Puhelinnumeroni on 040 5572 660 Kasvokuva: Mitro Härkönen / Rapport.fi